Over de Zuiderpolder

Door te werken in units en met een aanbod van leerpleinen, leren wij je kind zichzelf te ontwikkelen en zijn of haar talenten te laten zien!

Bij ons op school hebben wij een droom.

En daar willen wij hard voor werken. En daar zijn we op dit moment mee bezig. Bij ons staat de leerling centraal. Daar doen wij het voor. Op de Zuiderpolder unitschool willen wij het beste uit ieder kind halen. Dat is ons doel. En dat doen we nét een beetje anders.

"Droom in uitvoering"

Iedere leerling is mede-eigenaar van zijn leerproces.

In onze units krijgen onze leerlingen in circuits op eigen niveau lessen. Een kind bij ons op school weet wat hij leert en kan zelf doelen stellen. Wij vinden autonomie belangrijk voor onze leerlingen. Samen met ons houdt de leerling zijn eigen leerontwikkeling bij in een portfolio.

"Ik leer zelf"

‘Ik vind het leuk dat ik mijn werk waar ik trots op ben kan delen met mijn ouders’

GEZONDE VOEDING

Op de Zuiderpolderschool besteden we aandacht voor gezonde voeding. We stimuleren de kinderen om water te drinken en ieder kind mag dan ook zijn / haar eigen bidon in de klas.

Korte pauze

In de korte pauze rond 10 uur mogen de kinderen iets gezonds eten en drinken. Hieronder verstaan wij: een boterham, wat fruit of groente (s.v.p. schoongemaakt), water, thee of melk.

Natuurlijk is onderstaande niet toegestaan zijn: snoep, koek, croissants, gebak, kauwgom, chips, nootjes, zonnebloempitten, etc. en koolzuurhoudende dranken.

Verjaardagen

Op verjaardag mag getrakteerd worden aan de eigen klas. Wij verzoeken u om een gezonde traktatie te verzorgen. Tips voor een gezonde traktatie kunt u o.a. vinden op www.nigz.nl of www.vanharte.nl.

Wilt u rekening houden met de kinderen die vanuit godsdienst of allergie niet alle traktaties kunnen eten?

De juf of meester mag best hetzelfde krijgen als de kinderen. Daar hoeft niets bijzonders voor te worden gekocht! Wanneer we de traktatie ongezond vinden, nemen de kinderen de traktatie mee naar huis, zodat u zelf kunt beslissen of en wanneer uw kind de traktatie eet.

'Aandacht voor gezonde voeding'

Praktische informatie

Hieronder vindt u de schoolgids, informatie over Happy Homework, alles over het plaatsingsbeleid en informatie over AVG: